Van Haberleri

Van'da Hayvancılığı Canlandıracak Dev Projenin Yeri Kesinleşti

Van Organize Sanayi Hayvancılık Bölgesi

Abone Ol


Van’daki hayvancılığı geliştirmek için, Van Valiliği himayesi ve paydaş kurumların katkısı ile Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanarak Tarım Bakanlığınca onaylanan Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Hayvancılık Bölgesinin yeri onaylanarak kesinleşti.

Van'da yapılacak Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçimi Toplantısının yapıldığı ve önerilen Van Gürpınar Gevaş Karayolu Güzergahındaki Gürpınar İlçe Merkezinin Batısında bulunan 7.816,23 dağlık alan Van Tarıma Dayalı ihtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi yeri için uygun bulunduğu ve söz konusu alanın TDİ (Besi) OSB yeri olarak ilgili komisyon tarafından incelenerek kabul edildiği bilgisine ulaşıldı.

Sevindirici haberi söz konusu projenin hazırlanması ve onaylanmasında büyük emekleri olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva Twitter hesabından duyurdu.

Van Hayvancılık ve Besi Organize Sanayi Bölgesinin Yeri Kesinleşti

Onaylanan projenin uygulanmaya başlaması ile Van Merkezdeki bütün ahırlar boşaltılarak bu Organize Hayvancılık Bölgesine taşınacak.

Yaklaşık 8 milyon m2’lik bir alanı kapsayan Organize Hayvancılık Bölgesinin, Van ekonomisi için oldukça önemli olan Hayvancılığı yeniden canlandıracağı ve yaklaşık 500 kişiye istihdam sağlayacağı düşünülüyor.

Van'a Hayvancılık Yeniden Canlanacak

Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi ile; besiciler bir araya gelerek, üretim safhasının kontrolü sağlanacak.

Hijyen, verim, kalitenin en üst seviyeye çıkacağı ve ucuz maliyetle daha verimli bir üretim yapılacağı Bölgeye giriş-çıkışlar da kontrol edilmiş olacak.

Besicilerin Kümelenmesi ve İhtisaslaşması Sağlanacak

Tarım-sanayi entegrasyonu sağlayacak proje ile toplam 7,815 dekarlık alanda,100 işletme ile, yılda 11.750 büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, 4.000 ton et işleme, 592 ton deri işleme, Biyometan tesisi ile yılda 75.000 ton gübre değerlendirme, 2,2 mw/h elektrik üretimi hedefleniyor.

Ayrıca proje ile yılda 4.500 bin ton yonca üretimi, 385 doğrudan, 115 dolaylı olmak üzere net 500 kişilik istihdam sağlaması planlanıyor.