Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 306 İşçi Alacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), 2025 yılı için bünyesinde faaliyet gösteren işletme müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere toplam 306 geçici mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurdu. 

İşçi personel alımı başvuru kontenjanları

  • Beko Loder Operatörü 3,
  • Forklift Operatörü 6,
  • İş Makineleri Operatörü 12,
  • Ekip-Çavuş 23,
  • Lastik Tamircisi 2,
  • Elektrikçi 13,
  • Kamera Güv.Sis. Operatörü 4,
  • Garson 3,
  • İnşaat Ustası 8,
  • Kasap/Kasap Yardımcısı 6,
  • Nalbant 4,
  • At Bakıcısı/Seyis 7,
  • Hayvan Bakıcısı 4,
  • Kahya-K.Yardımcısı 34,
  • Kaloriferci-Sıhhi Tesisatçı 6,
  • Kaynakçı (Oksijen ve Elektrik) 16,

  • Tohum Hazırlama Makineleri Bakım ve Onarımcısı 8,
  • Selektör Makinesi Operatörü 12,
  • Zirai Alet/Makine Bakım Onarım Tamir Ustası 20,
  • Marangoz 4,
  • Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı 2,
  • İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı 13,
  • Traktör Bakım Onarımcısı 24,
  • İş Makineleri Hidrolik Sistemler Bakım ve Onarımcısı 2,
  • Center-Pivot/Zirai Sulamacı 14,
  • Sondaj İşçisi 4,

  • Ağır Araç Şoförü 4,
  • Otomotiv Elektrik Ustası 10,
  • Traktör Şoförü-Sürücü 5,
  • Kendi Yürür Özel Tarım Makineleri Operatörü 9,
  • Kendi Yürür Özel Tarım Makineleri Yemleme Vagonu Operatörü 9,
  • Tornacı 4,
  • Aşçı-Aşçı Yardımcısı-Fırıncı 9,
  • Arıcı 2 olmak üzere toplamda 306 Geçici Mevsimlik İşçi alımı yapılacaktır.

B. GENEL ŞARTLAR

1. 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe

Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

2. İlan son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 40 yaşını doldurmamış olmak.

3. Affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak.

4. 7315 sayılı Kanun uyarınca Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması sonucunun olumlu sonuçlanması.

5. Kamu haklarından mahrum olmamak.

6. Kamu kurum ve kuruluşlarından herhangi bir sebeple görevinden veya mesleğinden ihraç edilmemiş olmak.

7. Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

9. Son başvuru tarihi itibarıyla belirlenen öğrenim düzeyinden mezun olmak.

10. Adaylar, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) yayımlanan listeden müracaat edecekleri işyerinin bağlı bulunduğu İlin İl ve İlçelerinde ikamet ediyor olmak.

11. Kura çekimi, sözlü/mülakat-uygulama sınav ve diğer her türlü duyurular https://tigem.gov.tr/ internet adresinde ilan edilecektir. Bu duyurular tebliğ mahiyetinde kabul edilecek olup, ilgililere herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır.

12. Başvuru şartlarını taşımadığı anlaşılan adaylardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler ile şartları taşımadığı sonradan tespit edilenlerin iş akitleri ilan/kura çekimi/sınav/göreve başlama sürecinin her aşamasında idarece sonlandırılacaktır.

13. Diğer hususlarda ilgili mevzuat ve yönetmeliklere göre hareket edilir.

14. Görevini devamlı yapmasına engel sağlık problemi bulunmamak.

15. 07.04.2025 tarihi veya sonrası itibariyle alınan Adli Sicil Belgesi teslim edilmesi

gerekmektedir.(Kamu Kurumları için alınacak olan belgede adli sicil kaydı ile adli sicil arşiv kaydına ilişkin bilgilerin yer alması gerekmekte olup, E-Devlet üzerinden alınacak internet çıktısı da kabul edilecektir.)

16. Mülakatta başarılı sayılan adaylar, gece ve vardiyalı çalışma düzenini, tarımsal faaliyetler, ağır ve tehlikeli her türlü iklim şartlarında, tozlu ve gürültülü işlerde görevini yerine getirmeye engel alerjik rahatsızlığı olmadığını Tam Teşekküllü Hastaneden son altı ay içerisinde alınmış Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirerek, idarenin unvanına uygun vereceği diğer işleri de yapmayı kabul etmiş sayılır.

17. Sözlü/mülakat-uygulama sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

18. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile Noter kurası sonucu asıl olarak yerleştirme işlemi yapılanlardan, istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar/başvuru yapmayanlar, süresi içerisinde başvuru yapıp da başvuru şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp uygun görülen süre içerisinde göreve başlamayanlar/feragat edenler (doğum, hastalık veya mücbir sebeple göreve başlayamayacak durumda olanlar bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla hariç olmak üzere), atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar, göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılacaktır.

C. NOTER KURA İŞLEMLERİ VE SONUÇLARIN DUYURULMASI

1. İŞ-KUR tarafından başvurusu kabul edilen adaylardan istenilen belgeler evrak inceleme komisyonu tarafından incelendikten sonra belgeleri eksiksiz olan ve belirlenen şartları taşıdığı tespit edilenler Noter kura çekimine hak kazanacaklardır. (istenilen belgelerhttps://tigem.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır)

2. İŞ-KUR tarafından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bildirilen ve evrak kontrolü yapıldıktan sonra şartları taşıdığı tespit edilen adaylar arasından ilan edilen her unvan sayısının 4 (dört) katı kadar asil ve açık iş sayısının 4 (dört) katı oranında yedek aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecektir. (İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylara da aynı yöntem uygulanacaktır).

3. İŞ-KUR tarafından bildirilen ve evrak kontrolü yapıldıktan sonra şartları taşıdığı tespit edilen adayların sayısının alınacak işçi sayısının 4 (dört) katını aşması durumunda adaylar noter kurasına tabi tutulacaktır. Noter kurası 06.05.2025 tarihinde saat 10:00 da Ankara Bulvarı TİGEM Sosyal Tesisleri 06560 Gazi Mahallesi-Yenimahalle/ANKARA adresinde yapılması planlanmış olup, herhangi bir değişiklik olması durumunda adaylara ayrıca Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde (https://tigem.gov.tr/) duyurulacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir.

4. Kura sonuçları ve diğer her türlü duyuru (https://tigem.gov.tr/) adresinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

5. İŞ-KUR tarafından başvurusu kabul edilen adaylara yapılacak bilgilendirme, sonuçların duyurulması ve çağrılar sadece Genel Müdürlüğümüzün internet sitesinde (https://tigem.gov.tr/) ilan yoluyla yapılacaktır.

Ç. SÖZLÜ/MÜLAKAT UYGULAMA İŞLEMLERİ

1. Noter kurasıyla belirlenen "asil aday" listesinde yer alan adaylar, genel değerlendirme, mesleki göreve ilişkin bilgi ve becerileri, mesleki göreve ilişkin uygulama değerlendirmeye ilişkin Sözlü/mülakat-uygulama sınava sıra ile alınacaklardır.

2. Sözlü/mülakat-uygulama sınava katılacak adayların sınav öncesinde ulaştıracakları belgeler, belgelerin ulaştırılma yeri ve tarihleri ile diğer hususlar(https://tigem.gov.tr/) adresinde ilan edilecektir.

3. Sözlü/mülakat-uygulama sınav yeri ve tarihleri (https://tigem.gov.tr/) adresinde ilan edilecek olup ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

4. Her aday için genel değerlendirme 25 puan, mesleki/göreve ilişkin bilgi ve beceri 45 puan ve mesleki/göreve ilişkin uygulama 30 puan üzerinden değerlendirilir. Sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle Sözlü/mülakat-uygulama puanı belirlenecektir. Sözlü/mülakat-uygulama sınavında tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek bu puan adayın atanmaya esas puanı ve başarı sıralaması için kullanılacaktır.

5. Başarı puanının eşitliği halinde sırasıyla; yaşı büyük olana, yaşlarının aynı olması halinde sınav kurulu veya kurullarınca alınan diplomaları esas alınmak suretiyle daha üst öğrenimi bitirmiş olana, öğrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana öncelik verilerek en yüksek puandan başlamak üzere başarı sıralaması belirlenecektir.

6. Sınav kurulunca, hesaplanan puanlar toplamının aritmetik ortalamasında 60 (altmış) ve üzeri puan alanlar başarılı kabul edilir.

Başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda veya yeteri sayıda yedek aday belirlenecektir.

7. Yapılan Sözlü/mülakat-uygulama sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Genel Müdürlüğümüz internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca kazanan ve ataması yapılan adaylara iadeli taahhütlü yazılı tebligat gönderilecektir.

D. SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar, Sözlü/mülakat-uygulama sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 3 (üç) iş günü içerisinde imzalı dilekçe ile yazılı olarak Sınav Kuruluna itiraz edilebilir (itiraz sahibinin adı, soyadı, T.C. kimlik numarası, adres bilgileri ve ıslak imzası olmayan dilekçeler ile e-posta, faks vb. yoluyla ya da usulüne uygun olsa bile itiraz süresi geçtikten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır). İtirazlar 5 (beş) iş günü içerisinde Sınav Kurulu tarafından karara bağlanarak sonuç iadeli taahhütlü posta yoluyla itiraz sahibine bildirilecektir.

E. GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

1. Sözlü/mülakat-uygulama sınav sonucunda göreve başlamaya hak kazanan adayların ulaştıracakları belgeler, belgelerin ulaştırılma yeri ve tarihleri ile diğer hususlar (https://tigem.gov.tr/) adresinde ilan edilecektir.

2. Belgeleri eksiksiz ve geçerli olan adaylar Güvenlik Soruşturmasının ve/veya Arşiv Araştırmasının neticelenmesine müteakiben göreve başlatılacaklardır.

3. İşe alınacak işçilerin deneme süresi iki ay olup deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle en çok üç aya kadar uzatılabilir. Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.

4. Göreve başlamaya asıl olarak hak kazanan, yerleştirme işlemi yapılan ve ataması yapılanlardan, 30 gün içerisinde göreve başlamayanlar (doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç) ile atanma şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanların ya da göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanların yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartları haiz olanlardan atama yapılabilecektir. Yedek listede yer alıp ataması yapılmayanlar herhangi bir hak iddiasında bulunamazlar.

Branşlar bazında başvuru nitelikleri nelerdir?

3 BEKO LODER OPERATÖRÜ alımı için

Beko Loder (Kazıcı Yükleyici) Operatörü Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

G Sınıfı Sürücü belgesine ve "B, B1, C, C1, D, D1, F," Sınıfı Sürücü Belgelerinden en az birisine daha sahip olmak.

İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 1 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK'dan hizmet bildirim cetveli dökümü ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E. B. veya ilgili Bakanlık onaylı Beko Loder sürücü sertifikasına sahip olmak.

6 FORKLİFT OPERATÖRÜ alımı için

Forklift Operatörü Ortaöğretim,

Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. G Sınıfı Sürücü belgesine ve "B, B1, C, C1, D, D1, F," Sınıfı Sürücü Belgelerinden en az birisine daha sahip olmak.

İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 1 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK'dan hizmet bildirim cetveli dökümü ile belgelendirmek.

Konus u ile ilgili M.E. B. veya ilgili Bakanlık onaylı Forklift sürücü sertifikasına sahip olmak.

12 İŞ MAKİNALARI OPERATÖRÜ alımı için

İş Makineleri Operatörü Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. G Sınıfı Sürücü belgesine ve "B, B1, C, C1, D, D1, F," Sınıfı Sürücü Belgelerinden en az birisine daha sahip olmak. İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 1 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK'dan hizmet bildirim cetveli dökümü ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı greyder, dozer, loder, otovinç, personel ve yük yükseltici operatörlüğü veya ekskavatör sürücü sertifikası belgelerinden en az birisine sahip olmak.

23 EKİP-ÇAVUŞ alımı için

Tarım Çavuşu Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az B, C, D, F, Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı Tarla Ekip başı, Harman Ekip başı, Tahmil Tahliye Ekip başı, Sulama Ekip başı, Bahçe Ekip başı, Derinkuyu Elektrikli Motor ve Pompa Bakım Onarımcısı sertifikası veya belgelerinden en az birisine sahip olmak.

2 LASTİK TAMİRCİSİ alımı için

Lastik Tamircisi- Motorlu Taşıtlar Ortaöğretim,

Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. "B, B1, C, C1, D, D1, F, G " Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak. İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 1 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK'dan hizmet bildirim cetveli dökümü ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası, Lastik Tamir Ustası sertifikası , Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak.

13 ELEKTRİKÇİ alımı için

Elektrik Tesisatçısı ve Montörü/ Elektrik Tesisatçısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az "B" Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak. İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 1 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK'dan hizmet bildirim cetveli dökümü ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı (Endüstriyel Bakım Onarım Dalı, Elektrik Tesisatları ve Pano Monütörlüğü Dalı, Yüksek Gerilim Sistemleri) bölümlerinden mezun olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikasına sahip olmak.

4 KAMERA GÜV.SİS.OPERATÖRÜ alımı için

Güvenlik Sistemleri Elemanı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az "B" Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Elektrik - Elektronik Teknolojisi Alanı, Görüntü ve ses sistemleri bölümlerinden mezun olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikasına sahip olmak.

3 GARSON alımı için

Servis Elemanı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

8 İNŞAAT USTASI alımı için

İnşaat Ustası Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık/Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak veya İnşaat Ekipbaşı belgesine sahip olmak.

6 KASAP/KASAP YARDIMCISI alımı için

Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

 Askerlik ile ilişiği olmamak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi veya Et ve Ürünleri Teknolojisi belgelerinden en az birisi ile belgelendirmek.

4 NALBANT alımı için

Nalbant Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

M.Y.O.nun Nalbantlık bölümü mezunu, M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı Nalbantlık sertifikası veya belgesi olmak.

7 AT BAKICISI/SEYİS alımı için

Seyis Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

4 HAYVAN BAKICISI alımı için

Hayvan Bakıcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

İlanın yayımlandığı tarih itibariyle 1 yıl süreyle bu meslekte çalıştığını; SGK'dan hizmet bildirim cetveli dökümü ile belgelendirmek.

34 KAHYA-K.YARDIMCISI alımı için

Çiftlik Nezaretçisi (Kahya) Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

B , C, D, F, Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı Büyükbaş Hayvancılık Kahyası, Küçükbaş Hayvancılık Kahyası sertifikası veya konusu ile ilgili sertifikalardan birine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

6 KALORİFERCİ-SIHHİ Tesisatçı alımı için

Sıhhi Tesisatçı/Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya Çıraklık Eğitim Merkezin den bu branşta Ustalık/Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak.

16 KAYNAKÇI alımı için

Kaynakçı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. "B, C, D, F" Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; metal teknolojisi kaynakçılık alanı bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık veya Kalfalık Kaynakçı belgelerinden en az birisine sahip olmak.

8 Tohum Hazırlama Makineleri Bakım ve Onarımcısı alımı için

Tohum Hazırlama Makineleri Bakım ve Onarımcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

"B, B1, C, C1, D, D1, F" Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

B u m eslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı; Tarımsal Tesis İşletme, B akım ve Onarımcısı (Tohum hazırlama-ilaçlama ve paketleme tesisi - Yem hazırlama ve paketleme tesisi- Hububat ve endüstri bitkileri kurutma tesisi işletme bakım ve onarımcısı- Silo ve depolama tesisi işletme bakım onarımcısı) sertifikalarından en az birisine sahip olmak.

12 SELEKTÖR MAK.OPERATÖRÜ alımı için

Selektör Makinesi Operatörü Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

"B, B1, C, C1, D, D1, F" Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı; Tarımsal Tesis İşletme, B akım ve Onarımcısı (Tohum hazırlama-ilaçlama ve paketleme tesisi - Yem hazırlama ve paketleme tesisi- Hububat ve endüstri bitkileri kurutma tesisi işletme bakım ve onarımcısı- Silo ve depolama tesisi işletme bakım onarımcısı) sertifikalarından en az birisine sahip olmak.

20 Tarım Alet ve Makineleri Bakım ve Onarımcısı alımı için

Tarım Alet ve Makineleri Bakım ve Onarımcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak. Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası, Tamir Bakım - Onarım kursu sertifikası, Çıraklık Eğitim Merkezinden Zirai Aletler Tamir Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olması .

4 MARANGOZ alımı için

Marangoz Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Mobilya ve Dekorasyon bölümü, İnşaat Teknolojileri bölümlerinden mezun olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık veya Kalfalık Marangoz belgelerinden en az birisine sahip olmak.

2 DİZ.MOT.YAKPOM.ENJ. AYARCISI alımı için

Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek. Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası, Tamir Bakım - Onarım kursu sertifikası, Çıraklık Eğitim Merkezinden Mazot pompa Tamir Bakım Ustalık veya Kalfalık belgeleri, Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı belgelerinden en az birisine sahip olmak.

13 MOT.ARAÇ.-İŞ MAKTAMİR USTASI alımı için

İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası, Tamir Bakım - Onarım kursu sertifikası, Çıraklık Eğitim Merkezinden Mazot pompa Tamir Bakım Ustalık veya Kalfalık belgeleri, Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı belgelerinden en az birisine sahip olmak.

24 TRAKTÖR BAKIM ONARIMCI alımı için

Traktör Bakım Onarımcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası, Tamir Bakım - Onarım kursu sertifikası, Çıraklık Eğitim Merkezinden Mazot pompa Tamir Bakım Ustalık veya Kalfalık belgeleri, Dizel Motorları Yakıt Pompası ve Enjektör Ayarcısı belgelerinden en az birisine sahip olmak.

2 HİDROLİK SİS. TAMİRCİSİ alımı için

İş Makineleri Hidrolik Sistemler Bakım ve Onarımcısı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

"B, B1, C, C1, D, D1, F, G " Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası, Makine hidrolik sistemler bakım ve onarımcısı belgesi, Tamir Bakım - Onarım kursu sertifikası, Çıraklık Eğitim Merkezinden Mazot pompa Tamir Bakım Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak.

14 SENTR-PİVOT/ZİRAİ SULAMACI alımı için

Zirai Sulamacı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak.

En az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı Damlama, Center-Lateral Pivot ve Yağmurlama Sulama Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı, Sulama Ekip başı, Derinkuyu Elektrikli Motor ve Pompa Bakım Onarımcısı sertifikası veya belgesi olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

4 SONDAJ İŞÇİSİ alımı için

Zirai Sulamacı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı Damlama, Center-Lateral Pivot ve Yağmurlama Sulama Tesisi İşletme Bakım ve Onarımcısı, Sulama Ekip başı, Derinkuyu Elektrikli Motor ve Pompa Bakım Onarımcısı sertifikası veya belgesi olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

4 ŞOFÖR alımı için

Şoför (Yolcu Taşıma) Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. "C, CE, D,DE" Sınıfı Sürücü Belgelerinden birine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek ve yasa gereği zorunlu olan Mesleki Yeterlilik Belgelerine (SRC,Psikoteknik vb.) sahip olmak.

10 OTOMOTİV ELEKTRİK USTASI ( Oto Elektrik) alımı için

Oto Elektrikçisi Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı; Otomotiv Elektromekanik dalı mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak. Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak.

5 TRAKTÖR ŞOFÖRÜ/SÜRÜCÜ alımı için

Traktör Şoförü Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az "F" sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak. Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

9 Tarımsal Mücadele Alet Ve Makineleri Operatörü alımı için

Tarımsal Mücadele Alet Ve Makineleri Operatörü Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

 Askerlik ile ilişiği olmamak. "B, B1, C, C1, D, D1, F" Sınıfı Sürücü belgelerinden biri ile G Sınıfı (kendi yürür tarımsal mücadele makinası operatörü) Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek. Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım b ölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikasına sahip olmak.

9 YEMLEME VAGONU OPERATÖRÜ alımı için

Tarımsal Mücadele Alet Ve Makineleri Operatörü Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. "B, B1, C, C1, D, D1, F" Sınıfı Sürücü Belgelerinden biri ile G Sınıfı (kendi yürür yemleme vagonu operatörü) Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Otomotiv Elektromekanik Dalı, İş Makinaları bölümü, makine bakım onarım bölümü, motor işleri bölümü, Tarım Teknolojileri Tarım Alet ve Makinaları bölümü mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikasına sahip olmak.

4 TORNACI alımı için Tornacı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; torna tesviye, talaşlı imalat mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak. Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikasına, tornacı belgesine veya Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak.

9 AŞÇI/A.YARDIMCISI/FIRINCI alımı için

Aşçıbaşı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az "B " Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Öğrenim seviyesi bakımından; Teknik ve Endüstri Meslek Liselerinin; Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı mezunu olmak veya dengi mesleki öğretimlerden mezun olduğuna dair belgeye sahip olmak.

Diğer Ortaöğretim mezunu olanlardan; konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı sertifikası veya Çıraklık Eğitim Merkezinden bu branşta Ustalık veya Kalfalık belgelerinden en az birisine sahip olmak.

2 ARICI alımı için

Arıcı Ortaöğretim, Lise veya dengi mezunu olmak.

Askerlik ile ilişiği olmamak. En az B Sınıfı Sürücü Belgesine sahip olmak.

Bu meslekte en az 1 yıl çalıştığını çalışma belgesi ile belgelendirmek.

Konusu ile ilgili M.E.B. veya ilgili Bakanlık onaylı Arıcılık, Arı Yetiştiriciliği sertifikası veya belgesi olmak.

Hangi İşletmelere Alım Yapılacak?

İşçi alımı yapılacak işletmeler ve bulundukları mahalleler:

• Altınova Tarım İşletmesi – Konya/Kadınhanı

• Anadolu Tarım İşletmesi – Eskişehir/Mahmudiye

• Ceylanpınar Tarım İşletmesi – Şanlıurfa/Ceylanpınar

• Çukurova Tarım İşletmesi – Adana/Ceyhan

• Dalaman Tarım İşletmesi – Muğla/Dalaman

• Gökhöyük Tarım İşletmesi – Amasya/Merkez

• Gözlü Tarım İşletmesi – Konya/Sarayönü

• Karacabey Tarım İşletmesi – Bursa/Karacabey

• Kazımkarabekir Tarım İşletmesi – Iğdır/Aralık

• Koçaş Tarım İşletmesi – Aksaray/Merkez

• Konuklar Tarım İşletmesi – Konya/Sarayönü

• Malya Tarım İşletmesi – Kırşehir/Boztepe

• Polatlı Tarım İşletmesi – Ankara/Polatlı

• Sultansuyu Tarım İşletmesi – Malatya/Akçadağ

• Türkgeldi Tarım İşletmesi – Kırklareli/Lüleburgaz

• Ulaş Tarım İşletmesi – Sivas/Ulaş

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Adaylar başvurularını yalnızca İŞKUR’un resmi internet sitesi https://esube.iskur.gov.tr üzerinden, 2 – 7 Nisan 2025 tarihleri arasında elektronik ortamda gerçekleştirebilecekler. Şahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecek.

Her aday yalnızca bir işletme müdürlüğü ve bir meslek dalı için başvuru yapabilecek.

Noter Kurası ve Sınav Süreci

İŞKUR üzerinden yapılan başvuruların ardından evrak kontrolü sonucunda şartları sağlayan adaylar, 06 Mayıs 2025 tarihinde saat 10:00’da Ankara TİGEM Sosyal Tesisleri (Gazi Mahallesi/Yenimahalle/ANKARA) adresinde gerçekleştirilecek noter kura çekimine katılabilecek. Her kadro için 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek.

Kurada ismi çıkan adaylar, ardından sözlü/mülakat ve uygulama sınavına tabi tutulacak. Adayların sağlık durumlarının bu işlerde çalışmaya uygun olması ve gerekli sağlık raporunu sunmaları gerekmektedir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü

İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı

Karanfil Sok. No:62 Bakanlıklar/ANKARA

Bilgi için irtibat telefonu : 0 (312) 417 84 70/Dahili/252-219

E posta adresi:https://tigem.gov.tr