Etkinlikler

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Vanlı Yıldızlarını Arıyor!

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında verilecek eğitimler için başvuru zamanı! Başvurunu yap gelişen teknolojiyle Geleceğin Teknoloji Yıldızı sen ol!

Abone Ol

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Vanlı Yıldızlarını Arıyor!

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında verilecek eğitimler için başvuru zamanı! 

*36 Ay

*11 Farklı Ücretsiz Teknoloji Eğitimi

Başvurunu yap, “Teknoloji Geliştiren Bir Türkiye Hedefinde” Geleceğin Teknoloji Yıldızı sen ol!

Son Başvuru Tarihi:
25 Şubat 2024 

İlgilenen Gençlerimiz Van İpekyolu ve Tuşba Gençlik Merkezine müracaat edebilirler

İŞTE DETAYLAR

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ SINAVI / 2024


DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Paydaş Kurumları ve Sayısı


Gençlik ve Spor Bakanlığı, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) iş birliğiyle 81 ilde toplamda 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi kuruldu.

Van’da da İpekyolu Gençlik Merkezi ve Tuşba Gençlik Merkezi’nde 2 adet DENEYEP Teknoloji Atölyesi bulunmaktadır.


Amaç/Hedef:


• Dene-yap Teknoloji Atölyeleri ile Milli Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.


•Gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen bireyler olmaları hedeflenmektedir.


• Tüm Türkiye’de, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları, girişimcileri olabilecek gençlerimize ulaşmak ve onları yetiştirmek.


Deneyap Teknoloji Atölyelerinde hangi eğitimler yapılacak?


Deneyap Teknoloji Atölyelerinin eğitim modeli, iki yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik tasarlanmıştır.

➢Tasarım ve Üretim

➢Robotik Kodlama

➢Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti

➢İleri Robotik

➢Havacılık ve Uzay Teknolojileri

➢Enerji Teknolojileri

➢Yazılım Teknolojileri

➢Yapay Zekâ

➢Siber Güvenlik

➢Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi

➢Mobil Uygulama


Eğitim ne kadar sürecek? Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitimler toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler olarak devam edecektir. 3 yıllık bu süreçte, hem temel teknoloji yetkinlikleri, hem özel ilgi alanlarında derinleşme, hem de proje üretme kabiliyeti elde etmektedirler. Hafta içi online eğitimler verilecek. Hafta sonu ise yüz yüze eğitimler yapılacak. Öğrenciler hafta içi okullarına devam edecekler. Onların okulları hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyecektir.


Eğitim süreci ilk 24 ay proje temelli dersler ve son 12 ay takımlar dönemi olmak üzere 2 aşamadan oluşmaktadır.


• Ders Dönemi: Öğrenciler 11 ayrı başlıkta teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler almaktadırlar. Burada amaç; hedeflenen disiplinlerle ilgili öğrencilerin alan bilgisi, problem çözme, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, bilimin ve teknolojinin doğasını anlama, sistematik düşünme, özgüven, problem çözme, işbirliği yaparak takımla çalışma, yeni gelişen durumlara uyum sağlayabilme, girişimcilik, bilgiyi analiz etme ve değerlendirme, sorgulama,merak, yaratıcılık ve iletişim becerilerini de geliştirmek ve Ar-Ge yapabilen bireyler yetiştirmektir.


• Takımlar Dönemi: Son 12 aylık süre içerisindeki bu dönemde, bilim-teknoloji üretiminde yetkin insan kaynağını oluşturacak öğrencilerin takımlar halinde teknoloji temelli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmeleri ve erken dönemde alanlarında uzman olmaları hedeflenmektedir. Ayrıca, geliştirdikleri projelerin somut ürünlere dönüşebilmesi söz konusu ise bu öğrencilere de girişim desteği sağlanmaktadır.


Deneyap Teknoloji Atölyelerine katılan öğrencilere yönelik sosyal faaliyetler var mı?

Doğa Kampları: Sabah sporları, takım oyunları ve diğer aktiviteler
Geziler: Teknik ve bilimsel geziler
Etkinlikler: Veli toplantıları, yemek organizasyonları ve gelişim seminerleri gibi etkinlikler. Öğrencilere yönelik patent eğitimi, proje yönetimi ve takım çalışması eğitimi ve bilim söyleşileri ile geleceğin teknoloji girişimcileri olarak farkındalık ve bilinçlerinin oluşturulması hedeflenmektedir.


Eğitmenler Kimlerden Oluşuyor?

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde görev alan eğitmenler; tercihen üniversitelerin alanla ilişkili bölümlerinde okuyan lisans ya da lisansüstü üniversite öğrencileri, mezunları, öğretmenler ve sektörde çalışan alan uzmanlarından oluşmaktadır.


Öğrenci Seçme Sınavı Aşamaları
1.E – Sınav
2.Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama
3.Uygulama Sınavı


Kimler Başvuru Yapabilir
4. 5. Sınıf, 8. 9. ve lise hazırlık sınıfı öğrencileri
Soru Dağılımı ve Soru Sayısı
Sınavda hem ortaokul grubu hem de lise grubu öğrencileri için 15 Matematik, 15 Fen Bilimleri (5 Fizik, 5 Kimya, 5 Biyoloji), 6 Algoritma ve 4 Genel Kültür olmak üzere toplam 40 adet soru sorulacaktır.


Sınav Süresi
Sınav süresi 80 dakikadır. (1 saat 20 dakika)


Sınav Yeri

1.İpekyolu Gençlik Merkezi Sınav Salonu / Şerefiye Mah. Mareşal Fevzi Çakmak Cad. Mustafa Çohaz Kavşağı. Ezbercier İş Merkezi Kat 2 No:79 İpekyolu/Van


2.Tuşba Gençlik Merkezi Sınav Salonu / Abdurrahman Gazı Mah. İskele Cad. Şule Sokak Tuşba/ Van


Kontenjan Sayısı


Her Deneyap atölyesi için;
Ortaokul 60 öğrenci
Lise 40 öğrenci


Van’ın toplam kontenjan sayısı; 120 ortaokul, 80 lise öğrencisidir.


E – Sınav Tarihi
E-Sınav, 28 Şubat - 7 Nisan 2024 tarihleri arasında seanslar halinde 81 ilde belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir.


Sınav Başvurusu
Adayların elektronik ortamda yapılacak olan öğrenci seçme sınavına (e-sınava) başvurularını https://t3kys.com/ web sitesi üzerinden 25 Şubat 2024 saat: 23.59'a kadar tamamlamaları beklenmektedir.


Sınav Giriş Belgesi
Sınav salonu ve saatini seçen adaylar, Sınav Giriş Belgesini https://t3kys.com/ web sitesi üzerinden alabilecektir. Sınav Giriş Belgesi ve T.C. kimlik kartı (yabancı öğrenciler için Pasaport) yanında bulunmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaklardır.


Sınav Sonuç Belgesi
Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar sınav sonuçlarını KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi) https://t3kys.com/ üzerinden takip etmekle yükümlüdür. Sınav sonuçları 26.04.2024 - 30.04.2024 tarihleri arasında açıklanacaktır.


Hedef Öğrenci Sayıları
Hedef Öğrenci Sayısı: 92.345
Önceki Fazlarda Alınan Maksimum Başvuru Sayısı: 2.648


İl Bazlı Hedef Başvuru Sayısı: 7.944
Son Başvuru Tarihi: 25 Şubat 2024 saat: 23.59'a kadar


Sınav Tarihi: 28 Şubat - 7 Nisan 2024
Detaylı bilgi için https://www.deneyap.org/tr/adresine bakabilirsiniz.