2022 yılı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Proje Başvuruları Başladı

DAP Bölge Kalkınma İdaresi DAP Bölgesi’nin (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van) potansiyelini kullanarak bölge halkının gelir düzeyi ve yaşam standardını yükseltmeyi, bölge içi ve diğer bölgelerle olan gelişmişlik farkını azaltmayı amaçlamaktadır.

Bu amaçlara ulaşabilmek amacıyla 2013 yılından itibaren günümüze kadar Başkanlığımız Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşların 1.920 adet kalkınma projesine 900 milyon TL finansman desteği sağlamıştır.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi 13 Ekim 2021 tarihi itibarıyla 2022 yılı projeleri içi proje başvuru rehberlerini yayınlamıştır. 

Başvuru rehberleri yayınlanan programlar için hangi kurumların başvuru yapabileceği aşağıdaki tablolarda belirtilmiştir.

Proje başvuruları; Proje Yönetim Sisteminden (PYS) (proje.dap.gov.tr) alınmaya başlayacak olup, 19 Kasım saat 23.59 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve projeye dair hiçbir işlem yapılamayacaktır.

Zamanında PYS üzerinden sistem kullanıcısının başvuruyu tamamlamamasından veya birim amiri tarafından onaylanmadığı için taslak olarak kalan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Destek programlarına sunulacak projelerin hazırlanması sürecinde potansiyel başvuru sahiplerine yardımcı olmak ve başvurmak isteyen kamu kurumlarına yol göstermek amacıyla Başkanlık tarafından hazırlanan ve başvurulara ilişkin detaylı bilgiler içeren Başvuru Rehberi ve Eklerini (Proje Başvuru Dosyalarını) aşağıdaki bağlantılardan indiriniz.

Proje Yönetim Sistemi (PYS) Kayıt Formu için tıklayınız.  

Örnek Proje Videosu İçin TIKLAYINIZ

Haber Detayı İçin TIKLAYINIZ

Editör: Nihat Işık