2022-2023 Öğretim Yılı "TEV Üniversite Eğitim Bursu Kontenjanı" Duyurusu

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE,


Vakfımız, kuruluşundan bu yana başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere 269.076 yurt içi eğitim bursu vermiştir. Bu kapsamda 2022-2023 öğretim yılı için de öğrencilerinize burs kontenjanı ayırdığımızı mutlulukla paylaşır, bu süreç içerisindeki değerli desteklerinize şimdiden teşekkür ederiz.

Her yıl daha fazla öğrenciye burs verebilmek için kaynak geliştirme konusunda var gücümüz ile çalıştığımızı bilmenizi isteriz.

TEV burs başvuruları; 2022-2023 öğretim yılı için 12 Eylül - 2 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacaktır. Bu kapsamda Vakfımızın burs kontenjanı ayrılan fakülte ve yüksekokullarınıza yönelik kontenjan mektuplarını ve kontenjan sayılarını gösteren tabloyu ekte bilginize sunuyoruz.


Öğrencilerinizin TEV Üniversite Eğitim Bursuna başvuru yapabilmesi için; ekteki evraklarımızın burslarla ilgili birimlerinize veya ilgili fakültelere acilen ulaştırılması konusunda yardımınıza ihtiyaç duymaktayız.

Bununla birlikte üniversitenizin kontenjan ayrılan fakülte/yüksekokul web sayfasında "TEV Burs Başvuruları Başlamıştır; www.tev.org.tr internet sayfasından başvuru yapabilirsiniz bilgisinin paylaşılması ve kontenjan ayrılan birimlerinizde mülakat sürecini gerçekleştirmek amacıyla gerekli desteğin verilmesi sürece katkı sağlayacaktır. Burs komisyonları belirlenmesi ve
mümkün ise ihtiyacı olan öğrencilerinize internet kullanımlı sessiz bir görüşme odası sağlanması, en başarılı ve en ihtiyaçlı öğrencilerinizi desteklememize yardımcı olacaktır.


Öğrencilerinizin burslarımızdan yararlanabilmesi için; kontenjan ayrılan fakülte/yüksekokullarınızda kayıtlı aday öğrencilerin internet sayfamızdan başvuru formunu doldurması ve açıklanan prosedürü takip etmesi gerekmektedir.

Başvuru süresi sonunda adaylar, en az 3 öğretim üyenizin/görevlinizin katılımıyla oluşturulacak burs komisyonu tarafından seçilecek olup seçimlere TEV'den de bir temsilci katılacaktır. Aday öğrencilerin evraklarının incelenmesinin ardından burs kazanan öğrencilere bilgi gönderilecektir.


Deneyimlerimiz ve öğrencilerden aldığımız geribildirimler sonucu, bazen bursa en çok ihtiyaç duyan öğrencilerin dijital cihaz ve yeterli internet kotası yetersizliğinin yanı sıra özel görüşme yapılacak sessiz ortam bulamamaları sebebiyle mülakatlara katılamadıklarını tespit ettik.

Bu sebeple mülakat günlerinde öğrencilere internete bağlanabilecekleri ve ilgili tarih ve saatlerde kullanabilecekleri sessiz bir oda sağlamanız ve bu odanın yerini Öğrenci İşleri veya Burs Ofisinizle paylaşmanız ve öğrencilerinize duyurmanız öğrencilerin mülakata katılımlarını mümkün kılacaktır. Jüri üyelerinizi bildirirken bu şekilde bir ortam sağlama imkanınız olup olmadığınızı da bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.


Her zamanki yakın ilginiz ve iş birliğiniz için çok teşekkür eder, en derin saygılarımızı sunarız.

Editör: Nihat Işık