2021 KPSS Sonuçları Açıklandı

2021 Kamu Personel Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı (KPSS Lisans / ÖABT) Sonuçları ÖYSM tarafından açıklandı.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen lisans sınavlarına katılım gösteren memur adaylar, ÖSYM'den gelecek olan 'KPSS sınav sonuçları açıklandı' açıklamasına bekliyordu.

Adayların memuriyet hakkı elde edip edemeyecekleri KPSS sonucu ile belli oldu. ÖSYM'nin duyurusuna göre, KPSS sınav sonuçları açıklandı.

Konu ile ilgili ÖYSM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı;

'Değerli KPSS adaylarımız, Ağustos ayında ardışık üç hafta sonu gerçekleştirdiğimiz 2021-Kamu Personel Seçme Sınavı sınav sonuçları açıklanmıştır. Adaylarımız sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan öğrenebilirler. Sınav sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. #2021KPSS'

KPSS Sınav Sonuçları Nasıl ve Nereden Öğrenilir?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuçları Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

Editör: Nihat Işık